Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Recean: Moldova este o țară sigură pentru antreprenori

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2023
Abonare
Aceste și alte declarații menite să convingă oamenii de afaceri să își investească banii în țara noastră, sau măcar să nu plece cei care au mai rămas, au fost făcute de Recean la ședința plenară a Consiliului Economic de pe lângă prim-ministru.
CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Dorin Recean a declarat că Republica Moldova este o țară sigură pentru antreprenori. El a mai spus că Guvernul asigură stabilitate și politici orientate spre creștere economică.
Aceste și alte declarații menite să convingă oamenii de afaceri să își investească banii în țara noastră, sau măcar să nu plece cei care au mai rămas, au fost făcute de Recean la ședința plenară a Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova, care s-a desfășurat la finele săptămânii.
Recean a vorbit și despre „misiunea Guvernului de a moderniza și diversifica economia, de a implementa reforme în beneficiul creșterii economice, care să atragă investiții străine și să promoveze spiritul antreprenorial”. Serviciul de presă al Guvernului mai menționează că „accentul (lui Recean, n.red.) s-a pus și pe intensificarea eforturilor pentru a spori exporturile, mai ales către Uniunea Europeană, care este cel mai mare partener comercial al țării noastre”.
„Dacă ne dorim să fim în familia europeană, avem nevoie de o creștere economică rapidă pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor. Țara noastră are un potențial pentru dezvoltarea agriculturii, industriei prelucrătoare, serviciilor, turismului și a tehnologiilor informaționale, iar prin îmbunătățirea infrastructurii și a mediului de afaceri se pot atrage noi investiții și se poate stimula dezvoltarea sectorului privat. Asta presupune ca Guvernul, societatea și oamenii de afaceri să asigure un mediu prielnic pentru dezvoltare economică. Cele mai stringente probleme trebuie să le rezolvăm împreună”, a spus Recean.
Protest agricultori - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Internațional
A explodat mămăliga românească?
Fluxul de știri
0