Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a felicitat romii din Moldova cu Ziua Internațională a Romilor

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2023
Abonare
„Romii au dat țării noastre multe personalități de care suntem mândri cu toții, iar efervescența talentelor lor a strălucit pe multe scene ale lumii”, este menționat în mesajul Președintelui, citat într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Președinției.
CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat reprezentanții etniei rome din țara noastră cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor.
„Stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova de peste jumătate de mileniu, romii sunt astăzi parte indisolubilă a societății noastre multiculturale și multietnice. Romii au dat țării noastre multe personalități de care suntem mândri cu toții, iar efervescența talentelor lor a strălucit pe multe scene ale lumii”, este menționat în mesajul Președintelui, citat într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Președinției.
Sursa oficială mai subliniază că Sandu ține la respectul pentru tradiții, pasiunea arzătoare și nevoia eternă de libertate, care caracterizează codul genetic romani. Aceste trăsături, a subliniat ea, sunt prețioase dacă sunt puse în cadrul corect și valorificate la justa valoare.
„Ne bucurăm să vedem că a crescut numărul copiilor romi care frecventează grădinițe și școli, că a crescut numărul studenților de etnie romă în universitățile noastre, că avem consilieri locali, directori de agenții și deputați de etnie romă. Acesta este rodul efortului pe care l-a făcut fiecare dintre aceste persoane, depășind cu încredere prejudecăți și bariere”, a mai declarat cu această ocazie Sandu.
Marin Alla - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Dacă n-ai carte, n-ai parte: De ce copiii romi abandonează școala
Fluxul de știri
0