Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele Serbiei vorbeşte de presiunea occidentală asupra ţării sale

© Sputnik / Stringer /  / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele sârb Aleksandar Vucic consideră că presiunea occidentală asupra țării sale, menită să o forțeze să se alăture sancțiunilor anti-ruse, va crește în viitor
BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik. Președintele Serbiei a declarat într-un interviu acordat canalului național de televiziune RTS că un ministru al său face jocurile Occidentului şi a devoalat presiunile pe care le face Occidentul împotriva Serbiei.
„Se va înrăutăți. Da, există presiuni externe și se va înrăutăți, mai ales în iunie”, a spus el în interviul, difuzat joi seară. „Au cerut să impunem sancțiuni <…>, dar eu sunt cel care ia decizii și eu sunt cel responsabil”, a adăugat el.
Liderul sârb a remarcat rolul crescând al Chinei în afacerile internaționale, adăugând că problema Taiwanului „va fi rezolvată în curând”.
Vucic a subliniat că relațiile țării sale cu Rusia au fost în mod tradițional bune.
„Sunt mândru că Serbia este una dintre puținele țări care își urmează propriul curs politic. Da, suntem pe calea europeană. Da, ne bucurăm de relații tradiționale bune cu China, Rusia și alte țări”, a spus el.
El a adăugat că Serbia este o țară liberă și independent şi ia deciziile pe care ea – nu altcineva – le dorește și pe care le consideră necesare.
Președintele sârb a numit o serie de persoane din cercul său apropiat, care sunt în favoarea sancțiunilor anti-ruse.
Comentând declarațiile recente făcute de ministrul Economiei Rade Basta, acesta a spus: „Ministrului Basta îi face plăcere să impună sancțiuni nu pentru că îi plac sancțiunile, ci pentru că îi place aprobarea unora”.
Fluxul de știri
0