Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Artileriști moldoveni alături de cei români participă la exerciții militare

Militari moldoveni, exerciţii, antrenamente
Militari moldoveni, exerciţii, antrenamente - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2023
Abonare
Moldova a trimis artileriști la exercițiul bilateral „Scutul de Foc 2023”, care se desfășoară în România.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Un grup de artileriști ai Armatei Naționale a Moldovei participă, în perioada 3-7 aprilie curent, la exercițiul bilateral „Scutul de Foc 2023”, care se desfășoară în România, anunță serviciul de presă al Ministerului Apărării.
Potrivit superiorului contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Anatolie Cojușnean, plutonul de artilerie este format din ofițeri, sergenți și soldați din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”. Militarii Armatei Naționale se vor antrena alături de structuri de artilerie din Forțele Terestre Române, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.
Exercițiul de instruire în comun „Scutul de Foc” se desfășoară anual, începând cu 2015, la poligoanele din Republica Moldova și România, și este inclus în Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023.
Militari ucraineni capturați de armata rusă, imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Editoriale
Capcana armelor Occidentale: degradarea NATO, tristețe în forțele armate ucrainene învinse
Fluxul de știri
0