Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și România vor moderniza trei poduri rutiere peste râul Prut

© Sputnik / Mihai CarausPod
Pod - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Abonare
În acest sens urmează să fie negociate și semnate trei acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut.
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova inițiază negocieri cu România în privința reconstruirii și restabilirii a trei poduri rutiere pentru Prut.
În acest sens urmează să fie negociate și semnate trei acordurilor bilaterale moldo-române, care prevăd reconstruirea și reabilitarea podurilor transfrontaliere peste râul Prut și anume:
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localitățile Leuşeni (MD)- Albiţa (RO);
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Cahul (MD) - Oancea (RO);
Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Sculeni (MD) - Sculeni (RO).
Lucrările de modernizare și întreținere a celor 3 poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României. Acestea urmează a fi realizate până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.
Serviciul de presă al Guvernului mai scrie că la începutul lunii aprilie curent va avea loc ședința Comisiei mixte moldo-române, la care se va discuta despre construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni (MD) – Ungheni (RO). Acesta este parte a Autostrăzii UNIRII – autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (RO) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (MD).
Olaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Politică
Maia Sandu, declaraţii comune cu Iohannis şi Scholz
Fluxul de știri
0