Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, declaraţii comune cu Iohannis şi Scholz

© AP Photo / Andreea AlexandruOlaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis
Olaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Abonare
Preşedintele Maia Sandu a declarat la conferinţa comună cu preşedintele României şi Cancelarul Germaniei că Republica Moldova e cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei
BUCUREŞTI, 3 apr – Sputnik. România va fi mereu alături de Moldova și suntem uniți la nivelul UE în a-i acorda tot sprijinul necesar inclusiv pentru protejarea sa în fața acțiunilor destabilizatoare, a declarat luni președintele Klaus Iohannis, într-o conferință comună de presă cu Maia Sandu și cancelarul german Olaf Scholz.
„Moldova nu este singură. Reuniunea trilaterală de azi demonstrează în mod clar acest fapt”, a afirmat președintele Iohannis.
România va fi mereu alături de Republica Moldova și suntem uniți la nivelul UE în a-i acorda tot sprijinul necesar, a mai declarant Iohannis care a arătat că România participă activ la demersurile UE pentru o misiune civilă în Moldova și pentru continuarea sprijinului oferit prin facilitatea europeană pentru pace.
Maia Sandu a avut o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu Custodele Coroanei române
Subliniez o dată în plus că Republica Moldova nu e singură, iar această reuniune trilaterală demonstrează acest fapt. Moldova se poate baza pe prieteni sinceri care i-au fost mereu alături și care acționează mereu în interesul său, a mai spus Iohannis.
Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a arătat că proiectele făcute cu partenerii europeni ar aduce beneficii reale pentru cetățeni și vor ancora puternic Moldova în spațiul european.
Maia Sandu a făcut şi o afirmaţie controversată, cum Moldova ar fi ”apărată de scutul eroilor ucraineni” și a declarant că Moldova e cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, motiv pentru care sprijinul partenerilor noștri în special al Bucureștiului și Berlinului e foarte apreciat.
Republica Moldova asigură împreună cu Ucraina securitatea a peste 1.200 de km de hotar European, s-a lăudat Maia Sandu, care a adăugat în același stil triumfalist că Moldova a arătat lumii întregi că este o țară europeană care contribuie la o Europă mai puternică.
Olaf Scholz și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Internațional
Cancelarul Germaniei și Klaus Iohannis își declară sprijinul pentru Moldova
Olaf Scholz a arătat, la rândul său, că în centrul discuțiilor s-a aflat situația dificilă în care se află Moldova și a spus că Moldova face parte din familia europeană, că Moldova nu ar fi singură, ci beneficiază de sprijin masiv international.
El a anunțat că va veni la Chișinău pe 1 iulie la cel de-al doilea summit al comunității politice europene care va fi organizat de Moldova, menit să demonstreze încă o dată unitatea Europei
Răspunzând apoi întrebărilor, Maia Sandu a afirmat că are nevoie de sprijin inclusiv pentru consolidarea sistemului de apărare.
Fluxul de știri
0