Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin desemnează orașul rusesc care va găzdui Summit-ul BRICS din 2024

© POOL / Accesați arhiva multimediaПослание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию
Послание президента РФ Владимира Путина Федеральному собранию - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2023
Abonare
După cum se menţionează într-un decret semnat pe 3 aprilie, președintele rus a desemnat Kazanul, unul dintre cele mai vechi orașe din Rusia, drept oraşul unde va avea loc Summit-ul BRICS din 2024.
BUCUREŞTI, 4 apr – Sputnik. De asemenea, Rusia va deţine președinția grupului anul viitor.
Summit-ul BRICS din 2024 va avea loc în orașul rusesc Kazan, potrivit unui decret semnat luni, 3 aprilie, de preşedintele Vladimir Putin, relatează Sputnik France.
Capitala Republicii Tatarstan, aflată la 800 km la est de Moscova, Kazanul este un mare centru industrial și universitar, precum și un nod major de comunicare.
Potrivit documentului, consilierul liderului rus pentru afaceri internaționale, Iuri Ouchakov, a fost numit președintele Comitetului de organizare pentru pregătirea acestei președinții. Astfel, el este responsabil pentru aprobarea compoziției comitetului de organizare și a planului evenimentelor-cheie într-o lună, specifică documentul.
BRICS este o asociație formată din cinci state: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Organizația (Comunitatea de State) a fost fondată în iunie 2006, ca parte a Forumului Economic din Saint Petersburg, cu participarea miniștrilor Economiei din Brazilia, Rusia, India și China.
În acest an, Africa de Sud asigură președinția rotativă a organizației timp de un an, iar ţara va găzdui summitul din august 2023.
Pe 21 martie, Sergei Riabkov, vice-ministrul rus al Afacerilor Externe, a declarat că 16 țări doresc să se alăture BRICS și că acest număr a crescut în fiecare lună.
Fluxul de știri
0