Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tenismenul rus Medvedev obţine o victorie istorică la Miami Open

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaДаниил Медведев
Даниил Медведев - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Abonare
Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, în vârstă de 27 de ani, este al doilea rus care a câștigat turneul Miami Open.
BUCUREŞTI, 3 apr – Sputnik. Tenismenul rus Medvedev Daniil Medvedev a câştigat al patrulea său titlu din sezon, cu victoria obţinută la Miami Open duminică.
Starul rus, în vârstă de 27 de ani, l-a depășit pe Jannik Sinner din Italia în seturi drepte, 7-5 6-3, obţinând titlul ATP Masters 1000, care este al cincilea din cariera sa la acest nivel. Medvedev este al doilea tenismen rus care a câștigat turneul din Miami după victoria lui Nikolai Davydenko în 2008.
„Sunt cu adevărat fericit. Astăzi a fost un meci greu. Probabil a fost cea mai caldă zi și cea mai umedă. Mâinile devin un pic tremurătoare, astfel că servirea este puțin mai dificilă ... Am reușit să mă adun și să închei meciul”, a declarat Medvedev, care este în prezent pe locul patru în lume, potrivit RT.
Victoria lui Medvedev la Miami vine după victoriile obţinute în turneele la Rotterdam, Doha și Dubai la începutul acestui an, în timp ce a terminat pe locul doi la Indian Wells Open în California, luna trecută.
Forma excelentă a rusului l-a propulsat în topul „ratingurilor live” ale ATP pentru 2023, deoarece a câștigat 24 din ultimele sale 25 de meciuri.
Tenis - Daniil Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2020
Sport
Video: Daniil Medvedev câștigă în premieră Turneul Campionilor!
Spre deosebire de mai multe federații sportive internaționale, ATP permite sportivilor din Rusia să participe la evenimentele sale. Sportivilor ruși li s-a interzis participarea la majoritatea turneelor globale în urma lansării operațiunii militare a Moscovei în Ucraina la începutul anului trecut.
Medvedev a declarat reporterilor din Florida că este fericit că jucătorilor ruşi și belaruşi li s-a permis recent să concureze din nou la Wimbledon după o interdicție de un an.
Fluxul de știri
0