Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Video: Daniil Medvedev câștigă în premieră Turneul Campionilor!

© REUTERS / TOBY MELVILLETenis - Daniil Medvedev
Tenis - Daniil Medvedev - Sputnik Moldova
Abonare
Rusul Daniil Medvedev l-a învins pe austriacul Dominic Thiem în finala Turneului Campionilor, scor 4-6, 7-6, 6-4. Este cea mai mare victorie a sportivului de 24 de ani, care câștigă competiția de la Londra fără să fi pierdut vreun meci.

Medvedev și Thiem au oferit un spectacol de zile mari în ultimul act al turneului la tenis. Tenismenul rus a revenit după ce a pierdut primul set și nu și-a mai cedat serviciul până la final. Medvedev, aflat pe locul 4 în clasamentul mondial, s-a impus în trei seturi, la capătul a două ore și 44 de minute.

Daniil a câștigat toate meciurile din grupă, inclusiv în fața liderului clasamentului ATP, Novak Djokovic, și a trecut de Rafa Nadal în semifinale. Rusul a obținut al nouălea, dar cel mai important titlu al carierei și are o serie de 10 victorii consecutive.

Zlatan Ibrahimovic în meciul dintre Napoli și AC Milan - Sputnik Moldova
Sport
Video: Rezumatul meciului Napoli - AC Milan, Ibrahimovic a făcut spectacol

În urma victoriei, Medvedev a relansat scorul în confruntările directe cu Thiem. Totuși, austriacul este încă în avantaj, 3-2. Medvedev este al doilea jucător din Rusia care se impune la Turneul Campionilor, după Davidenko, în 2009.

La rândul său, Dominic Thiem a pierdut a doua finală consecutivă la Londra. Actuala ediţie a Turneului Campionilor, ultima care a avut loc în capitala Angliei, a beneficiat de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari. Câştigătorul trofeului a plecat acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari. Începând din 2021, competiţia de final de sezon din circuitul ATP se va desfăşura în oraşul italian Torino.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0