Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cancelarul Germaniei și Klaus Iohannis își declară sprijinul pentru Moldova

© Photo : Administrația PrezidențialăOlaf Scholz și Klaus Iohannis
Olaf Scholz și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Olaf Scholz și Klaus Iohannis
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și președintele Klaus Iohannis au transmis un mesaj de sprijin total pentru Republica Moldova
BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik În conferința de presă comună, cancelarul Germaniei Olaf Scholz, și președintele României Klaus Iohannis, au făcut declarații și despre Republica Moldova.
”Împreună ne simțim obligați să ajutăm la dezvoltarea Republicii Moldova. Cred că este mult mai mult decât un simbol, cred că este și expresia unui simbol al unui parteneriat puternic între Rep Moldova și Uniunea europeană. Au fost făcute foarte multe și cred că și în viitor trebuie să făcut acest lucru”, a spus Olaf Scholz.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a spus că relația dintre România și Republica Moldova este specială, iar România va face tot ce este posibil să ajute vecinii de peste Prut.
”Este evident și clar interesul nostru pentru a sprijini Republica Moldova. Este nu doar un interes declarat, este un interes real. România sprijină de mult timp Moldova și vom continua să sprijinim Moldova. Este vorba despre sprijin în domeniul energetic și în alte domenii, dar și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova. Un sprijin important este crearea platformei comune Germania-Franța-România-Republica Moldova. Este un sprijin multifațetat și multilateral pentru Republica Moldova”, a spus Iohannis.
El a adăugat că România face aceste lucruri pentru că așa este corect, pentru că Republica Moldova merită să rămână de partea noastră, de partea Europei.
Fluxul de știri
0