Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lider al opoziției: Franța trebuie să se întoarcă la popor

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaMarine Le Pen
Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2023
Abonare
Marine Le Pen crede că soluția pentru criza din Franța este întoarcerea la popor: fie prin referendum, fie prin organizarea de alegeri legislative anticipate.
CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Lidera opoziției suveraniste din Franța consideră că în momentul acesta, legăturile dintre conducerea politică și societate sunt întrerupte și nu vede vreo finalitate pentru negocierile succesive pe care guvernul de la Paris le propune.
„Soluțiile pentru a ieși dintr-o criză politică sunt să te întorci la popor (…) fie printr-un referendum, fie prin dizolvarea Adunării Naționale” a declarat lidera suveranistă franceză.
La ora actuală grupul parlamentar RN, al lui Marine Le Pen, numără 88 de deputați din totalul 577, dar un sondaj recent arăta că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate RN ar obține 26% din voturi în primul tur de scrutin pentru Adunarea Națională, iar potrivit unei proiecții bazate pe acest sondaj ar avea cel mai numeros grup de deputați cu 146 – 182.
Mascați SBU - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2023
Internațional
Persecuția Bisericii Ortodoxe în Ucraina continuă: Mitropolitul Pavel este pus sub acuzare
Fluxul de știri
0