Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Persecuția Bisericii Ortodoxe în Ucraina continuă: Mitropolitul Pavel este pus sub acuzare

© Sputnik / Григорий Василенко / Accesați arhiva multimediaMascați SBU
Mascați SBU - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2023
Abonare
Mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Kiev-Pecersk, a declarat că a fost pus sub acuzare, iar casa lui urmează să fie percheziționată.
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a chemat la audieri pe mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Kiev-Pecersk. Acestea ar urma să aibă loc azi la ora 12:00.
Potrivit publicațiilor ucrainene, forțele de securitate au venit la preot și i-au înmânat o citație în care este anunțat că este bănuit pe două articole: incitarea la ură interreligioasă și „justificarea agresiunii armate a Federației Ruse”.
Unele surse scriu că mitropolit ar putea ajunge chiar în arest la domiciliu.
În casa starețului Lavrei Kiev-Pecersk sunt în desfășurare percheziții, serviciile de securitate au izolat clădirea, iar credincioșii se adună în apropiere.
Pavel a declarat că reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene nu vor părăsi Lavra până la decizia instanței de judecată. Autoritățile au ordonat din 30 martie trecerea proprietății mănăstirii către Biserica Ortodoxă a Ucrainei, pe care Patriarhia Rusă o consideră schismatică.
Anterior în curtea mănăstirii și-au făcut apariția grupuri de radicali și provocatori care au vociferat injurii în adresa credincioșilor adunați să apere lăcașul.
Autoritățile moldovene nu au reacționat în niciun fel la persecuțiile contra Bisericii Ortodoxe care au loc la indicația autorităților de la Kiev. La fel și organizațiile din SUA, care pretind că apără libertatea religioasă și se agită la cea mai mică suspiciune că undeva un careva cult, indiferent cât de abuzive îi sunt practicile, este supus unor restricții, de această dată au luat apă în gură în pofida proporțiilor abuzului puterii actuale din Ucraina.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Internațional
Lukașenko - „Al treilea război mondial cu incendii nucleare” se profilează la orizont
Fluxul de știri
0