Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nesterovschi și Lozovan vor crea un nou partid

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandr Nesterovschi
Alexandr Nesterovschi - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2023
Alexandr Nesterovschi
Abonare
Doi foști membri ai PSRM crează un nou partid statalist, care va pleda pentru relații bune cu Rusia.
CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Poziția antirusă a Chișinăului oficial este păguboasăpentru țară, Moldova ar trebui să-și dezvolte relațiile cu Rusia, a declarat Alexander Nesterovski, deputat neafiliat al Parlamentului Republicii Moldova, pentru @rian_ru.
Anterior, Nesterovsky și colega sa Irina Lozovan și-au anunțat retragerea din Partidul Socialiștilor (PSRM) și din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Iar vineri ei au anunțat crearea unui nou partid.
„Noua forță politică, în primul rând, va fi un partid pro-moldovenesc, pro-statal. În al doilea rând, nu ezităm să vorbim deschis despre prietenia și parteneriatul cu Rusia. Acum autoritățile Republicii Moldova urmează o politică anti-rusă extrem de agresivă. O astfel de poziție este dezastruoasă pentru țară. Îndepărtându-ne de Federația Rusă, noi ne plasăm pe o lunie moartă. Moldova ar trebui să se dezvolte nu numai pe direcția de vest, ci și de est", a spus Nesterovski.
În opinia sa, autoritățile centrale ale Moldovei formează imaginea inamicului din Rusia, iar majoritatea locuitorilor țării nu sunt de acord cu această poziție.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Internațional
Lukașenko - „Al treilea război mondial cu incendii nucleare” se profilează la orizont
Fluxul de știri
0