Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Austriecii vând și românii cumpără în Republica Moldova

CC BY-SA 3.0 / BCR public relations department / Sediul Central al Băncii Comerciale RomâneSediul Central al Băncii Comerciale Române
Sediul Central al Băncii Comerciale Române - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Sediul Central al Băncii Comerciale Române
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mișcare complexă, cu „parfum” de schimbări geopolitice are loc pe piața bancară din Republica Moldova. Banca Comercială Română din Republica Moldova este cumpărată de Victoria Bank.
BUCUREȘTI, 30 mar -Sputnik. Banca Comercială Română (BCR) și Victoriabank au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A. Vânzarea va fi încheiată undeva în a doua jumătate a anului, după ce vor fi obținute toate acordurile instituționale necesare în astfel de cazuri.
Pentru încheierea acordului de vânzare/cumpărare este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova.
Ceea ce ar părea o simplă acțiune de vânzare/cumpărare capătă, mai ales în actualul context regional, interesante interpretări geopolitice. BCR, în ciuda numelui și brandului de tradiție în România, este în acest moment o bancă austriacă, parte a grupului Erste Bank.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Rusia
Companiile austriece nu vor părăsi Rusia
Victoriabank este controlată de Banca Transilvania din România, o bancă cu capital românesc. Achiziția poate însemna o retragere a Austriei de pe piața bancară din Republica Moldova, dar și o consolidare a prezenței românești în economia Republicii Moldova .
BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.
Fluxul de știri
0