Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Austriecii vând și românii cumpără în Republica Moldova

CC BY-SA 3.0 / BCR public relations department / Sediul Central al Băncii Comerciale RomâneSediul Central al Băncii Comerciale Române
Sediul Central al Băncii Comerciale Române - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Sediul Central al Băncii Comerciale Române
Abonare
Mișcare complexă, cu „parfum” de schimbări geopolitice are loc pe piața bancară din Republica Moldova. Banca Comercială Română din Republica Moldova este cumpărată de Victoria Bank.
BUCUREȘTI, 30 mar -Sputnik. Banca Comercială Română (BCR) și Victoriabank au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A. Vânzarea va fi încheiată undeva în a doua jumătate a anului, după ce vor fi obținute toate acordurile instituționale necesare în astfel de cazuri.
Pentru încheierea acordului de vânzare/cumpărare este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova.
Ceea ce ar părea o simplă acțiune de vânzare/cumpărare capătă, mai ales în actualul context regional, interesante interpretări geopolitice. BCR, în ciuda numelui și brandului de tradiție în România, este în acest moment o bancă austriacă, parte a grupului Erste Bank.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Rusia
Companiile austriece nu vor părăsi Rusia
Victoriabank este controlată de Banca Transilvania din România, o bancă cu capital românesc. Achiziția poate însemna o retragere a Austriei de pe piața bancară din Republica Moldova, dar și o consolidare a prezenței românești în economia Republicii Moldova .
BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.
Fluxul de știri
0