Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Companiile austriece nu vor părăsi Rusia

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Abonare
Companiile austriece au rămas în ciuda „presiunii fără precedent” a sancţiunilor, a spus ambasadorul rus la Viena.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Marea majoritate a companiilor austriece prezente în Rusia continuă să funcționeze în ciuda sancțiunilor occidentale, a declarat vineri ambasadorul rus la Viena, Dmitri Liubinski.
Majoritatea celor 650 de firme austriece care lucrează pe piața rusească au rămas, a declarat diplomatul într-un interviu.
Liubinski a menționat că antreprenorii din ambele țări „arată un mare interes pentru continuarea cooperării benefice reciproc”. El a adăugat că, în ciuda faptului că se confruntă cu o „presiune fără precedent”, doar o „mână” de companii austriece au ales să părăsească Rusia.
Ambasadorul a menţionat cifre care indică faptul că Rusia a rămas printre primii zece parteneri comerciali ai Austriei în 2022. De asemenea, s-a clasat pe locul șase în ceea ce privește volumele de export, „în ciuda dorinței autorităților austriece de a îngheța tot ce este legat de Rusia”, a adăugat Liubinski, potrivit RT.
Companiile austriece, în special industriile cu consum ridicat de energie, au suferit pierderi semnificative din cauza sancțiunilor anti-Rusia.
Declaraţiile ambasadorului vin în contextul în care importurile de gaze rusești în Austria se apropie de nivelurile pre-conflict, gigantul rusesc din domeniul energiei Gazprom livrând din nou cantităţile totale contractate.
„În momentul de față ne întoarcem temporar la 100% [livrări de gaze], dar au fost în trecut și volume la 30% și mai puţin”, a declarat pentru Euroactiv directorul financiar de la gigantul austriac OMV, Reinhard Florey.
Austria depinde semnificativ de livrările de gaze naturale rusești, aproximativ 80% din consumul intern fiind acoperit de țara sancționată.
Ruble rusești - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Internațional
Turcia și Rusia dezvoltă un nou sistem de plată
Fluxul de știri
0