Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup de fermieri români au mers să protesteze la Bruxelles

© Sputnik / Mihai CarausTehnică agricolă
Tehnică agricolă - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O delegație a fermierilor români va protesta în fața Comisiei Europene față de suma mică, jignitoare, oferită de Comisie ca despăgubiri. Fermierii români au nevoie de respect și de bani, este mesajul transmis.
CHIȘINĂU, 29 mar - Sputnik. O delegație a Asociației Forța Fermierilor anunță că va afișa miercuri un banner în fața Comisiei Europene pe care este înscris mesajul „Fermierii români merită respect”, potrivit unui comunicat de presă al asociației.
Fermierii au ales acest moment deoarece pe 30 martie are loc o întrunire tehnică la nivel Comisie Europeană pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România.
Protestul este provocat de propunerea inițială a Comisiei Europene, care vrea să acorde fermierilor români depăgubiri de 10 milioane de euro pentru presupusele pagube produse producătorilor interni de cerealele ieftine aduse din Ucraina. Fermierii ceruseră minimum 200 de milioane de euro.
În 20 martie, decizia inițială a Comisiei Europene a fost ca dintr-un buget total de 56 de milioane de euro despăgubiri pentru fermierii din estul Europei, Polonia să primească 30 de milioane de euro, Bulgaria 16 milioane de euro, iar România 10 milioane de euro. Ungaria nu a primit niciun ban.
”Acesta este motivul deplasării delegației oficiale a Asociației Forța Fermierilor la Bruxelles. Am considerat că înainte de întâlnirea Comisiei de pe 30 martie trebuie să dăm un semnal că fermierii români merită respect la Bruxelles”, a spus Daniel Radu, membru AFF.
Animale domestice, capre - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Societate
Circa 2000 de familii din Modlova își potr hrăni animalele datorită unui ajutor extern
Fluxul de știri
0