Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circa 2000 de familii din Modlova își potr hrăni animalele datorită unui ajutor extern

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaAnimale domestice, capre
Animale domestice, capre - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Abonare
Circa două mii de familii din satele moldovenești își pot hrăni animelale datorită sprijinului de urgență oferit printr-un program cu finanțare externă.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Aproape 2 000 de familii din satele din Republica Moldova primesc furaje în cadrul asistenței de urgență, printr-un proiect de 2 milioane de euro implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), anunță serviciul de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
Sursa oficială mai scrie că „ministerul a solicitat anterior sprijin de la partenerii internaționali, inclusiv FAO, pentru a oferi asistență de urgență. FAO a intervenit cu Planul său de răspuns rapid, care include achiziționarea de semințe, îngrășăminte și furaje pentru a fi distribuite gospodăriilor și micilor fermieri din cele mai afectate raioane. FAO a utilizat 280 000 USD din Planul său de răspuns rapid pentru a procura furaje și a mobilizat sprijin financiar suplimentar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare și a Guvernului Japoniei.
FAO a început distribuirea furajelor pe 1 martie în raionul Basarabeasca, pe 4 martie în raionul Căușeni și pe 27 martie în raionul Cahul.
Grâu - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Economie
În Moldova vor fi produse semințe de grâu de soiul „Numitor”
Fluxul de știri
0