Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump avertizează că Ucraina riscă să fie ştearsă de pe faţa pământului

© Sputnik / Kevin C. Downs / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul președinte al SUA Donald Trump a avertizat cu privire la o posibilă escaladare nucleară și a cerut ca ostilitățile să înceteze imediat.
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Donald Trump a afirmat din nou că ar avea nevoie de doar 24 de ore pentru a negocia pacea în Ucraina. Dând declaraţii pentru Fox News, fostul președinte al SUA a avertizat cu privire la o posibilă escaladare nucleară și a cerut ca ostilitățile să înceteze imediat.
„Cheia este ca războiul să se oprească acum, deoarece Ucraina este ştearsă de pe faţa pământului”, a declarat Trump în emisiunea lui Sean Hannity într-un interviu luni.
Trump s-a referit la imaginile din conflict, asemănându-le cu „sute de demolări” pe care le-a văzut în activitățile sale de construcție. „Nici o clădire nu mai era în picioare”, a spus fostul lider al SUA.
Trump a repetat afirmația că ar putea ajunge la un acord de pace în Ucraina în 24 de ore, dacă ar fi ales în funcție. Totuşi, el a refuzat să-și explice strategia, susținând că ar fi „foarte ușoară”, dar nu ar funcționa dacă este dezvăluită prematur.
Trump a sugerat că alegerile prezidențiale din SUA s-ar putea chiar să nu mai aibă loc anul viitor, susținând că este „posibil să fim [atunci] în al Treilea Război Mondial cu acești idioți care fac ceea ce fac”. Un astfel de conflict ar face ca cele două războaie mondiale anterioare să pară „de mică amploare”, a adăugat el, potrivit RT.
Interviul de aproape o oră cu Hannity a fost prima apariție a lui Trump la Fox News de când și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.
Fostul președinte are o relație complicată cu canalul de presă conservator din SUA, pe care l-a criticat pentru acoperirea pozitivă cu privire la guvernatorul Floridei Ron DeSantis, potențialul său contracandidat pentru nominalizarea din partea Partidului Republican. Hannity a fost printre cei mai vocali susținători ai lui Trump pe canalul media.
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Internațional
Criza bancară ar putea declanșa un colaps financiar global
Fluxul de știri
0