Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Paranoia premierului Recean: „trădători de Patrie pe orice stradă și în orice subsol”

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Dorin Recean
Abonare
Premierul Dorin Recean consideră că ofițerii Serviciului de Informații și Securitate pot să dețină două cetățenii, fără riscul de a deveni trădători de Patrie.
CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Guvernatorul regiunii găgăuze Irina Vlah l-a întrebat pe premierul Recean ce părere are acesta față de proiectul de lege care le permite ofițerilor SIS să dețină două cetățenii.
Prim-ministrul a spus că nu vede în asta o problemă, dar fiind că chestia cu două cetățenii este o practică europeană.
„Sunt din cei care sunt cu o singură cetățenie și sunt trădători de Patrie. De aceea nu este o problemă ca ofițerii de informații sau alți angajați în serviciul public să aibă două cetățenii. Și este o practică europeană normală”, a spus el.
Mai mult, Recean vede trădători de patrie pe orice stradă și în orice subsol.
„Noi, pe stradă, dacă o să mergem sau o să mergem undeva și o să ne adâncim în anumite subsoluri, o să vedem o mulțime de cetățeni exclusiv ai Republicii Moldova, dar trădători de Patrie”.
Domnilor, eu zic așa, nici Natalia Gavrilița nu făcea dovada excesului de deșteptăciune, dar ea, cel puțin, avea un pic de înțelepciune.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2023
Economie
Oficial: Dorin Recean a fost ieri la o fermă de iepuri
Fluxul de știri
0