Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Ipocrizia ministrului moldovean al Protecției Sociale

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaAlexei Buzu
Alexei Buzu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Abonare
Că guvernanții de la Chișinău, mai nou guvernanții onegiști, sunt ultrademagogi și ipocriți nu este o noutate. Dar ultimul caz, cel al ministrului moldovean al Muncii și Protecției Sociale, pune capac la toate.
Ca să justifice jaful la care au fost supuși pensionarii, cărora nu le se va indexat pensia (din 1 aprilie 2023) cu 35%, cum prevede legea (în măsura inflației din 2022), ci doar cu 15%, pe fundalul majorării astronomice a salariilor miniștrilor cu tocmai opt mii de lei pe lună de căciulă din 1 ianuarie 2023, deci, ca să explice această mare inechitate Alexei Buzu compară suma totală destinată majorării salariile miniștrilor (8 mii de lei pe lună × cu 12 luni și × cu 17 miniștri), în total aproximativ un milion 632 de mii de lei pe an, cu cea de trei miliarde de lei pe an, cât a costat indexarea pensiilor pentru tocmai 660 de mii de pensionari.
Cum să pui pe același cântar, să compari sumele pentru majorarea salariilor a doar 17 miniștri cu cea pentru indexarea pensiilor pentru tocmai 660 de pensionari?! Asta în condițiile în care salariul lunar al unui ministru a fost majorat cu 8 mii de lei, iar pensia lunară a unui pensionar a fost indexată în medie cu doar vreo 370 de lei. Are cineva vreo explicație logică?
Nicu Popescu și alți politicieni și funcționari - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Politică
Popescu se află la Berlin, unde va avea discuții inclusiv cu rusofobi proeminenți
Fluxul de știri
0