Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China: SUA să înceteze amestecul în treburile ale altor țări sub pretextul democrației

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Accesați arhiva multimediaMinisterul de Externe al Chinei în Beijing
Ministerul de Externe al Chinei în Beijing  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Abonare
China îndeamnă Statele Unite să înceteze să se mai amestece în treburile interne ale altor țări sub pretextul democrației și să creeze diviziuni în lumea de azi.
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. China îndeamnă Statele Unite să înceteze să se mai amestece în treburile interne ale altor țări sub pretextul democrației și să creeze diviziuni în lumea de astăzi, a declarat marți purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Mao Ning.
„Îndemnăm SUA să înceteze să mai arate cu degetul către alte țări și să nu se mai amestece în afacerile lor interne în numele promovării democrației”, a declarat Mao într-o conferinţă de presă, potrivit Sputnik News.
Ea a menționat că lumea de astăzi nu are nevoie de crearea de diviziuni în numele democrației și de promovarea unei politici de acțiune unilaterală, ci de consolidarea solidarității și a cooperării în baza scopurilor și principiilor Cartei ONU, susținând adevăratul multilateralism.
„Ceea ce are nevoie lumea noastră de astăzi nu este amestecul în treburile interne ale altor țări sub pretextul democrației, ci să promoveze democrația autentică, să respingă pseudo-democrația și să susţină în comun un grad mai mare de democrație în relațiile internaționale”, a subliniat diplomatul.
Ea a adăugat că lumea de astăzi nu are nevoie de summituri care să creeze confruntări, ci de solidaritate și cooperare care pot rezolva realmente problemele cu care se confruntă comunitatea internațională.
„În mai multe ocazii ne-am afirmat poziția noastră cu privire la așa-numitul "Summit pentru democrație". În ciuda numeroaselor probleme pe plan intern, SUA găzduiește un alt "Summit pentru democrație" în numele promovării democrației, un eveniment care trasează flagrant o linie ideologică de demarcaţie între țări și creează diviziuni în lume. Acest act încalcă spiritul democrației și dezvăluie din nou faptul că SUA urmăresc să deţină primatul în spatele fațadei de democrație”, a adăugat Mao.
La începutul zilei, Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova regretă participarea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la summitul pentru democrație, un „spectacol reprobabil” organizat de Statele Unite, adăugând că este a doua încercare de a forma o coaliție a așa-numitelor „state democratice”, cu Washingtonul în rolul principal.
Primul Summit pentru democrație, organizat de Statele Unite, a avut loc în decembrie 2021. Al doilea Summit este programat pentru 28-30 martie.
Producere de armament în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Editoriale
Particularitățile desfășurării armelor nucleare rusești în Belarus
Fluxul de știri
0