Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu pune o întrebare incomodă pentru PAS: „unde-i miliardul lui Michel?”

© Sputnik / OsmatescoИон Кику
Ион Кику - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Abonare
Ion Chicu: Moldovenii trebuie să știe, că prin Starea de Urgență, gruparea PAS fură o bună parte din banii de la UE.
CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, scrie într-o postare pe o rețea de socializare că o bună parte a banilor oferiți de UE ar fi gestionați abuziv de guvernarea PAS.
„Ieri, Președintele Consiliului European Charles Michel ne anunța, că anul trecut Uniunea Europeană a oferit țării noastre 1 mlrd. EURO. Moldovenii trebuie să știe, că prin Starea de Urgență, gruparea PAS fură o bună parte din acești bani. De fapt, prin acest mecanism, are loc finanțarea de pe extern a acestui partid, iar datoria acumulată - va fi achitată de generațiile următoare”, a scris Chicu.
Politicianul continuă cu următoarea întrebare: „De ce guvernul nou continuă practicile nocive ale celui demis? Simplu, nu avem guvern nou - este același instrument docil al Maiei Sandu?”.
Ion Chicu a anunțat cu această ocazie că pe 30 martie „vor avea loc audieri la CNA privind sesizarea depusă de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei pe crimele grave admise de componența precedentă a Comisiei Situații Excepționale, care prin deciziile sale a jefuit bugetul statului cu circa 11 miliarde de lei”.
El a promis că la ieșire vor fi declarații pentru presă.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Politică
Chicu îl face praf pe Grosu pentru instigarea la presiuni asupra magistraților
Fluxul de știri
0