Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova ar putea avea în curând acces liber pentru mărfurile sale în zona EFTA

© Sputnik / OsmatescoExpoziție „Fabricat în Moldova”
Expoziție „Fabricat în Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Abonare
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării anunță că Moldova ar putea avea în curând acces liber pentru mărfurile sale în zona EFTA.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un consens privind semnarea unui acord de liber schimb.
„Semnarea acordului cu EFTA înseamnă că produsele moldovenești pot fi comercializate fără taxe și tarife în Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia, care au printre cele mai bogate economii din lume, iar ca țară vom avea o poziție mai avantajoasă în negocierea altor acorduri comerciale cu alte țări, iar acest lucru poate duce la noi oportunități de export și creștere economică”, menționează serviciul de presă al ministerului de resort.
Dacă va fi semnat acordul, precum ne mai informează MDED, acesta va oferi oportunități mai bune pentru exporturile moldovenești și va reduce taxele vamale pentru mărfurile importate din EFTA, ceea ce ar putea încuraja mai multe companii din aceste țări să investească în Republica Moldova.
Exporturile produselor moldovenești pe piața țărilor EFTA, pe parcursul anului 2022 au atins o valoare de 66,70 milioane de dolari SUA, pe când importurile au atins o valoare de 56,14 milioane de dolari SUA.
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Internațional
Firmele vestice se bat să intre în China, România aplică embargoul
Fluxul de știri
0