Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Firmele vestice se bat să intre în China, România aplică embargoul

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Abonare
Cele mai mari firme occidentale se îngrămădesc la China Development Forum 2023 în timp ce România nu mai ştie cum să îi alunge pe chinezi
Bruxelles, 27 mar – Sputnik. Portalul Inpolitics arată că la Beijing se derulează în acestea zile evenimentul de afaceri China Development Forum 2023, organizat de guvernul chinez, cu participarea unor înalți oficiali guvernamentali și cu binecuvântarea președintelui Xi Jingping, care a transmis un mesaj de salut reuniunii. Un eveniment despre care presa noastră nu prea suflă o vorbă pentru că România e printre cei mai vajnici adversari ai Chinei.
”Așa că afacerile cu chinezii trebuie complet lichidate, conform politicienilor din actuala coaliție de guvernare. Norocul chinezilor e că unde scuipă România, pupă marile corporații occidentale, care au rupt ușile înghesuindu-se la Forum, în frunte cu legendarul Tim Cook, șeful Apple. Sunt prezenți și legendarul Henry Kissinger, ca și directoarea FMI, Kristalina Georgieva”, mai arată site-ul de știri.
Printre numele mari prezente la Forum se numără Apple Inc, Qualcomm Inc, Johnson & Johnson, Boeing, Bridgewater Associates, Pfizer Inc, Procter & Gamble, Abbott Laboratories, Mercedes-Benz, BMW, KPMG, Allianz, Siemens, Shell, PwC, Glencore, Samsung ori Rio Tinto, dar de fapt sunt peste 100 mari companii participante. Interesant de observat, lista completă a participanților nu a fost dată publicității.
Manifestarea îi are ca sponsori oficiali pe Allianz, Mercedes, Aramco, Astra Zeneca, BHP, BMW, Deloitte, HSBC, Broadcom, Maersk, 3M, Samsung, Sanofi, Pfizer, Rio Tinto, Total Energies, Johnson&Johnson, BNP Paribas, Greenland, Manulife și alții.
Fluxul de știri
0