Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Lavrov: Ucraina e dispusă să intervină în Transnistria, însă Rusia are aici mandat

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Abonare
Lavrov: Ucraina e dispusă să intervină în Transnistria, unde Rusia are mandat pentru securitatea regiunii.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Ministrul rus la Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat pentru presa din Rusia că Ucraina se arată pregătită să intervină în Transnistria, regiune în care Rusia este responsabilă pentru securitate și are pentru asta mandat.
Șeful diplomației ruse a precizat că Kievul ar fi dispus să aplice chiar și forțe într-o eventuală imixtiune în regiunea transnistreană.
Ministrul rus a ținut să sublinieze că militarii din Rusia se află în regiunea transnistreană în baza unui mandate pacificator și aceștia răspund pentru securitatea din regiune. Pe de altă parte, potrivit lui, Ucraina asuprește rușii de pe teritoriul său, încălcând toate normele dreptului internațional și pentru apărarea acestor oameni Moscova a pornit operațiunea militară specială.
Demnitarii și liderii de opinia de la Kiev au vorbit în repetate rânduri despre Transnistria, sugerând că ar putea oferi „ajutor” Chișinăului „în vederea rezolvării acestei probleme”.
Nicu Popescu și alți politicieni și funcționari - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Politică
Popescu se află la Berlin, unde va avea discuții inclusiv cu rusofobi proeminenți
Fluxul de știri
0