Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, soția acestuia și un medic vor ajunge pe banca acuzaților

© Sputnik / Rodion Proca OsmatescoIgor Dodon cu avocații săi
Igor Dodon cu avocații săi - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Abonare
Dodon ar fi prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, susțin procurorii.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința acestor trei care, după cum precizează Procuratura Generală, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare.
„În actul nominalizat, au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-Președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și, după caz, de a urma un tratament medical”, precizează PG.
Astfel Dodon ar fi prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor. Același document oficial fals, a fost folosit și de către Galina Dodon. Aceasta, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție, solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop.
Conform prevederilor legii penale, aceste fapte se pedepsesc cu amendă în mărime de la 27 500 la 47500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.
Нацармия Молдовы получила бронетранспортеры Piranha - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Politică
Ministrul moldovean al Apărării aruncă piatra în grădina Moscovei
Fluxul de știri
0