Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Charles Michel a fost salutat de Maia Sandu la Președinție

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu și Charles Michel
Maia Sandu și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Maia Sandu și Charles Michel
Abonare
Tema centrală a întâlnirii se pare că a fost Summitul Comunității Politice Europene, pe care Moldova îl va găzdui pe 1 iunie 2023.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, „l-a salutat astăzi la Chișinău pe Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră”, ne informează serviciul de presă al Președinției.
Sursa oficială oferă și citate din declarațiile Maiei Sandu de la evenimentul de „salut” dedicat demnitarului european:
„I-am mulțumit Președintelui Michel pentru sprijinul consecvent al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Suntem țară candidată pentru aderarea la UE și vrem să inițiem negocierile de aderare cât mai curând posibil. Avem susținerea UE în efortul nostru de transformare în domeniile cheie - reforma justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri, consolidarea sectorului de securitate. Contăm pe sprijinul UE pentru susținerea economiei, în special a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii”, a spus șeful statului.
Tema centrală a întâlnirii se pare că a fost Summitul Comunității Politice Europene, pe care Moldova îl va găzdui pe 1 iunie 2023.
„Pentru noi, acest eveniment este o dovadă a angajamentului ferm pe care ni l-am asumat față de familia europeană, dar și un puternic sprijin politic de care ne bucurăm într-un moment dificil. Este un mesaj clar că avem prieteni și parteneri – numeroși și puternici, iar Moldova nu este singură”, a mai spus Sandu.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Moldova și Rusia
Lavrov: Ucraina e dispusă să intervină în Transnistria, însă Rusia are aici mandat
Fluxul de știri
0