Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul ministru al culturii ar putea prelua funcția de șef al ICR Chișinău

Monica Babuc - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2023
Monica Babuc
Abonare
Fostul ministru al culturii ar putea să ajungă directorul Institutului Cultural Român de la Chișinău după ce va fi audiată în Senatul României
CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Monica Babuc va fi audiată în Comisiile de cultură şi de politică externă din Senatul României pentru funcția de director al Institutului Cultural Român din Chișinău
Presa din România scrie că propunerea a fost făcută de președintele ICR, Liviu Sebastian Jicman și aprobată de Ministerul Culturii și de Ministerul Afacerilor Externe.
Totodată, presa de peste Prut mai spune că mai multe surse din ICR au declarat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis MAE român un „mesaj în care își exprimă rezervele cu privire la propunerea Monicăi Babuc pentru șefia ICR Chișinău. MAE și Administrația Prezidențială din Moldova nu au răspuns încă solicitărilor de a comenta existența mesajului Maiei Sandu către autoritățile românești”.
Monica Babuc  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Republica Moldova
Zi de Doliu Național: Monica Babuc, despre fenomenul "Dabija"
Fluxul de știri
0