Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Calamitățile naturale au provocat pierderi de sute de miliarde în anul precedent

© AP Photo / Rebecca BlackwellBărci aruncate de mare pe o plaja în Fort Myers Beach, Florida la o săptămână după ce a trecut uraganului Ian.
Bărci aruncate de mare pe o plaja în Fort Myers Beach, Florida la o săptămână după ce a trecut uraganului Ian. - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2023
Bărci aruncate de mare pe o plaja în Fort Myers Beach, Florida la o săptămână după ce a trecut uraganului Ian.
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unui raport întocmit de o companie elevețiană de asigurări, în anul precedent dezastrele naturale din întreaga lume au provocat pierderi de ordinul sutelor de miliarde de dolari.
CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Daunele provocate de dezastrele naturale în 2022 au atins un record de 275 de miliarde de dolari la nivel mondial, din care 125 de miliarde de dolari au fost asigurate, potrivit unui raport al reasiguratorului elvețian Swiss Re.
La nivel mondial, se estimează că 35 157 de persoane au murit sau au dispărut în urma unor dezastre din 2022.
Cel mai costisitor eveniment meteorologic din 2022 este uraganul Ian din Florida, cu daune între 50 și 60 de miliarde de dolari, depășind recordul anterior stabilit de uraganul Katrina în 2005.
O furtună economică predominantă în 2022 a fost inflația ridicată, care, prin creșterea valorii nominale a clădirilor, autovehiculelor și a altor active fixe pe care asigurătorii le acoperă, a împins cererile de despăgubire pentru a acoperi costul reparațiilor.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Internațional
La cât a ajuns numărul victimelor în urma cutremurului din Turcia şi Siria
Fluxul de știri
0