Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La cât a ajuns numărul victimelor în urma cutremurului din Turcia şi Siria

© Photo : Ministerul Afacerilor Interneimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 46.000 de oameni au fost ucişi în cutremurul care a lovit Turcia şi Siria, iar bilanţul este de aşteptat să crească, în timp ce aproximativ 345.000 de apartamente din Turcia au fost distruse
BUCUREŞTI, 19 febr -Sputnik. Pe măsură ce Turcia încearcă să gestioneze cel mai grav dezastru al său din epoca modernă, îngrijorările au crescut cu privire la victimele tragediei din Siria, Programul Alimentar Mondial (PAM) făcând presiuni asupra autorităţilor din nord-vest să nu mai blocheze accesul în zonă, deoarece încearcă să ajute sute de mii de oameni devastaţi de cutremure.
Numărul deceselor din Turcia se ridică la 40.642, în timp ce vecina Siria a raportat peste 5.800 de morţi, un număr care nu s-a schimbat de câteva zile.
Între timp, au loc adevărate miracole. Trei supravieţuitori au fost găsiţi sub dărâmături sâmbătă, la 13 zile după cutremurul catastrofal din Turcia. Printre cei trei supraviețuitori care au fost salvaţi sâmbătă la Hatay, în sudul Turciei, se numără şi un copil. Victimele erau încă în viaţă la 296 de ore de la primul din cele două seisme din 6 februarie. Anterior, un supravieţuitor fusese scos dintre ruine după 278 de ore.
Salvatorii moldoveni au revenit din Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Societate
Salvatorii moldoveni au revenit din Turcia: Cum au fost întâmpinați acasă - FOTO
Fluxul de știri
0