Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La 10 ani de la inaugurare, Sandu a vizitat din nou Centrul pentru copii bolnavi de cancer

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2023
Abonare
Președintele a menționat că această entitate educațională își îndeplinește misiunea de un deceniu, într-un mod demn, nobil și onest.
CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Serviciul de presă al Președinției anunță că Maia Sandu a vizitat Centrul educațional pentru copiii bolnavi de cancer cu prilejul marcării unui deceniu de la fondarea instituției.
Președintele a menționat că această entitate educațională își îndeplinește misiunea de un deceniu, într-un mod demn, nobil și onest.
„O îndeplinește prin angajații Centrului - profesori care lucrează, alături de medici, cu dăruire, cu trăire și coparticipare. Datorită acestor oameni, copiii care luptă cu boala reușesc să revină în școala și clasa lor, să-și continue visul, să urmeze studiile în universități și colegii. Cadrele didactice reușesc să le fie alături și părinților. Un sfat, o încurajare a profesorilor și psihologilor Centrului îi ajută să depășească clipele grele”, a punctat Președintele Sandu.
Ea și-a exprimat bucuria că avem mulți oameni pentru care nu există durere străină. „Vreau ca toți copiii să fie sănătoși, să-și trăiască cu bucurie copilăria, fără durere, acasă, împreună cu părinții”, a conchis Președinta Maia Sandu.
Sandu a mai menționat că acum 10 ani, pe când era ministrul Educației, a participat la inaugurarea acestui Centru. Sandu a afirmat că a trăit aceleași emoții, ca acum 10 ani.
Muncitori, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Societate
Ministerul condus de Alaiba a mai format un grup de lucru, iată cu ce se va ocupa
Fluxul de știri
0