Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul condus de Alaiba a mai format un grup de lucru, iată cu ce se va ocupa

© Sputnik / Mihai CarausMuncitori, imagine simbolică
Muncitori, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la sfârșitul lunii aprilie specialiștii din acest grup vor veni cu soluții menite să susțină și să dezvolte economia, mai scrie în comunicat.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a format un grup de lucru, în cadrul căruia se vor discuta constrângerile de pe piața muncii din Republica Moldova, informează serviciul de presă al acestui minister.
Până la sfârșitul lunii aprilie specialiștii din acest grup vor veni cu soluții menite să susțină și să dezvolte economia, mai scrie în comunicat.
„Printre prioritățile activității grupului de lucru vor fi analiza cadrului legal și a datelor statistice privind piața muncii, cauzele deficitului forței de muncă și impedimentele care stau în calea eliminării acestui deficit”, potrivit MDED.
Vor fi analizate, potrivit sursei oficiale, mai multe subiecte legate de piața muncii, printre care:
atragerea în câmpul muncii a persoanelor care dețin permis de ședere provizoriu pentru studii;
justificarea limitării dreptului de a munci a persoanelor care cad sub incidența legii azilului în Republica Moldova;
simplificarea procedurilor și regulilor pentru străini în funcție de țara de origine, în contextul respectării condițiilor statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.
Grupul de lucru va fi format din specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ministerul Afacerilor Interne, Biroul Migrațiune și Azil, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și din alte organizații și instituții.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2023
Societate
Număr mare de traversări a frontierei de stat - câți ucraineni au intrat în țară
Fluxul de știri
0