Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța interzice Tik Tok pe telefoanele bugetarilor

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaTik Tok
Tik Tok - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2023
Abonare
Franța a interzis TikTok, Netflix, Candy Crush și Twitter: 2,5 milioane de bugetari vizați.
CHIȘINĂU, 24 mar – Sputnik. Guvernul francez a interzis vineri instalarea şi utilizarea de aplicaţii "recreative" ca Tiktok sau Netflix pe telefoanele de serviciu ale celor 2,5 milioane de funcţionari de stat, afirmând că acestea prezintă "riscuri în materie de securitate informatică şi protecţia datelor agenţilor publici şi ai administraţiei".
Între aplicaţiile interzise se numără "aplicaţii de jocuri cum este Candy Crush, de streaming ca Netflix (SUA) şi recreative ca TikTok (China)", a explicat anturajul ministrului funcţiei publice, Stanislas Guerini. Interdicţia se referă şi la Twitter.
Ministerele vizate au fost notificate şi instrucţiunea "constrângătoare" intră în vigoare imediat. Ea nu se referă şi la telefoanele personale ale funcţionarilor de stat.
Funcţionarii care doresc să utilizeze una dintre aplicaţiile interzise în scopuri de "comunicare instituţională" va trebui să depună o cerere de derogare pe lângă conducerea departamentului informatic al ministerului lor. În caz de încălcare a interdicţiei, nu este prevăzut deocamdată un sistem unificat de sancţiuni, eventualele sancţiuni urmând să fie decise "la nivel managerial" de fiecare minister, a mai indicat biroul lui Guerini.
Casa Albă, Comisia Europeană, guvernele Canadei şi Marii Britanii, în special, precum şi o serie de alte organizaţii le-au interzis recent funcţionarilor lor să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu.
Purtătoarea de cuvânt al diplomaţiei chineze Mao Ning a asigurat vineri că guvernul chinez "nu a cerut şi nu va cere vreunei companii sau persoane să colecteze sau să-i remită date provenite din străinătate, într-un mod care să încalce legile locale"
Иконка на экране смартфона социальной сети TikTok - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2021
Societate
Nebunie totală pe Tik Tok: Cursă auto în Capitală - Video
Fluxul de știri
0