Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Azi se încheie vizita de lucru a lui Nicu Popescu în Belgia

© Sputnik / OsmatescoNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2023
Nicu Popescu
Abonare
Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate.
CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Serviciul de presă al diplomației moldovenești anunță că Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru în Regatul Belgiei în perioada 23-24 martie.
Potrivit sursei oficiale, Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate.
MAEIE subliniază că „dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova”.
Cu ocazia acestei vizite oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE.
De asemenea, ministrul Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2023
Politică
Premierul Recean afirmă că nu există o certitudine a invaziei rusești în Moldova
Fluxul de știri
0