Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Recean afirmă că nu există o certitudine a invaziei rusești în Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2023
Abonare
Întrebat dacă “Certitudinea invaziei (a Rusiei – n.n.) în Moldova mai rămâne pe agenda decidenților?”, Recean a răspuns negativ
CHIȘINĂU, 23 mar - Sputnik.Întrebat dacă “Certitudinea invaziei (a Rusiei – n.n.) în Moldova mai rămâne pe agenda decidenților?”, Recean a răspuns negativ, spunând că nici nu a existat o astfel de certitudine.
“Domnul director Musteață (director SIS – n.n.) nu a exprimat o certitudine. Nu trebuie să inflamăm un subiect atunci când nu este cazul. Și acesta nu este cazul”, a declarat Dorin Recean.
Amintim că anterior directorul SIS, Alexandru Mustață, a vorbit chiar la biroul local al TVR despre riscurile la adresa securității naționale și a acolo a menționat mai multe scenarii prin care Federația Rusă ar încerca inclusiv o invazie terestră, prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova.
După această declarație SIS a venit cu precizarea că “directorul SIS a menționat că obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. De asemenea, punerea în aplicare a acestora depinde de evoluțiile războiului din Ucraina”.
O precizare care, în fond, nu contrazice afirmațiile lui Mustață și nici modul în care le-a relatat presa.
Fluxul de știri
0