Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un deputat român cere ieșirea din NATO

© Photo : Facebook / Mihai LascaDeputatul AUR, Mihai Lasca
Deputatul AUR, Mihai Lasca - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2023
Abonare
Parlamentarul român Mihai Ioan Lasca, parlamentar membru al PPR (Partidul Patrioții Poporului Român) a cerut, într-o declarație politică de la tribuna Camerei Deputaților, ”ieșirea României din NATO”.
BUCUREȘTI, 21 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Într-un discurs în care denunță politică imperialistă a Statelor Unite ale Americii și ale Occidentului colectiv, parlamentarul român atrage atenția asupra pericolului împingerii României în război.
Deputatul a acuzat direct SUA de implicare și alimentare a războiului: ” SUA reprezintă centrul de comandă care a provocat și alimentează războiul din Ucraina. SUA a regizat lovitura de stat de la Kiev din 2014. SUA a încurajat masacrarea a zeci de mii de civili din regiunea Donbass timp de opt ani pentru a determina Rusia să reacționeze și să intervină”, a spus deputatul.
” A sosit timpul să ne dăm seama că ne aflăm într-o dublă stare de ocupație, militară și non-militară. Cea militară este determinată de aderarea României la NATO și de prezența trupelor străine pe teritoriul nostru. Cea non-militară este de ordin economic, dar și de ordin cultural și cognitiv”, a mai declarat deputatul.
Soluțiile propuse de deputat sunt retragerea României din NATO, solicitarea retragerii trupelor străine de pe teritoriul suveran al României și proclamarea neutralității țării.
Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Politică
Bogdan Aurescu devine „ministrul Republicii Moldova”?
Fluxul de știri
0