Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Și PLDM „se opune” eurointegrării Moldovei?

© Sputnik / Мирослав РотарьSimbolica PLDM, imagine din arhivă
Simbolica PLDM, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Abonare
PLDM „constată, cu regret, că ceea ce guvernanții numesc "reforma justiției" este, de fapt, o ingerință totală în exercitarea puterii judecătorești”.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Partidul Liberal Democrat din Moldova, formațiune politică proeuropeană, din care a făcut parte acum câțiva ani Maia Sandu și care, de fapt, a adus-o pe Sandu în politica Moldovenească, a criticat „ingerința totală în exercitarea puterii judecătorești” pe care o comite PAS.
Astfel, PLDM se poziționează critic față de aventurile de „reformare a justiției” de către actuala guvernare și se expune stigmatizării că ar fi împotriva integrării în UE. Or, toți cei care critică reformele PAS se aleg de cele mai multe ori cu eticheta de „antieuropean”.
Nu contează cât de bune sau de proaste sunt reformele promovate de PAS. Dacă le critici, dacă nu-ți place poziția oficială, riști să fii atacat de către suporterii politicii și adevărului oficial instituit prin decizie de partid la sediul PAS.
Așadar, PLDM „constată, cu regret, că ceea ce guvernanții numesc "reforma justiției" este, de fapt, o ingerință totală în exercitarea puterii judecătorești.
„Amintim celor de la guvernare că în ”conformitate cu art.6 din Constituție: "În Republica Moldova puterea legislativă, executivă și judecătorească sunt separate și colaborează în exercitarea prerogativelor ce le revin potrivit prevederilor Constituției". Nu negăm faptul că domeniul justiției necesită reformare. Dar reforma trebuie să se înfăptuiască în baza Constituției și Legii. Darea din deget și amenințările făcute de către cei care au depus jurământ să respecte Constituția și legile Republicii Moldova demonstrează cu prisosință imixtiunea în justiție și a tentativelor de a o supune politicului. PLDM solicită guvernanților să evite derapajele anticonstituționale și antidemocratice și să identifice metode de colaborare între puteri în procesul de realizare a reformelor”, menționează PLDM într-un comunicat.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Politică
Sandu e categorică: noul CSM va fi format indiferent de ce vor decide judecătorii
Fluxul de știri
0