Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Chișinăul vrea să-și intensifice relațiile cu Qatarul

© AP Photo / Jorge SaenzSatul ultural din Doha, Qatar
Satul ultural din Doha, Qatar - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Abonare
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Posibilitățile de intensificare a relațiilor bilaterale au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Meshaal Mohammed Al-Kubaisi, anunță serviciul de presă al guvernului printr-un comunicat.
„În contextul semnării recente a Acordului privind liberalizarea regimului de vize între țările noastre a fost reiterată propunerea lansării unei curse aeriene directe Doha-Chișinău”, mai menționează sursa oficială.
Dorin Recean „s-a arătat interesat de preluarea experienței qatariene în domeniul aviației civile, inclusiv prin deschiderea unei școli de formare a piloților în Republica Moldova”, scrie aceeași sursă.
Demnitarul moldovean a vorbit și despre intensificarea cooperării comercial-economice, în domeniul agroalimentar și al energiei, precum şi la atragerea investițiilor în Moldova.
Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Economie
Victor Parlicov a declarat că Moldova nu va cumpăra deocamdată gaze de la Gazprom
Fluxul de știri
0