Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vinificatorii moldoveni participă la expoziția ProWein-2023 din orașul german Dusseldorf

© Photo : Ministerul Economiei și InfrastructuriiVinuri moldovenești la o expoziție internațională, arhiva foto
Vinuri moldovenești la o expoziție internațională, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Abonare
Cele mai bune vinuri ale 41 de producători autohtoni sunt prezentate la standul vinificatorilor din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță prin intermediul serviciului său de presă că vinificatorii moldoveni participă, în aceste zile, la expoziția ProWein-2023 din orașul german Dusseldorf.
„Cele mai bune vinuri ale 41 de producători autohtoni sunt prezentate la standul vinificatorilor din Republica Moldova. Evenimentul întrunește zeci de mii de oameni de afaceri, mii de standuri ale producătorilor și regiunilor vitivinicole pentru a expune produsele vitivinicole și a relata despre noutățile și tendințele de dezvoltare a pieței globale a vinului”, citim din comunicatul MAIA.
Sursa oficială mai notează că la eveniment este prezent și secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu Gherciu.
„Avem 41 de vinificatori ai Republicii Moldova sub umbrela comună care se numește „Wine of Moldova”. Acest brand de țară a unit sârguința și munca vinificatorilor, care ne duc faima în peste 70 de țări. Sperăm că acest progres să continue mai departe și să bucurăm toți cetățenii de progresul vinificatorilor noștri”, a declarat Gherciu.
Brandul de țară „Wine of Moldova” a fost lansat în decembrie 2013, în rezultatul unei ample reforme structurale a industriei vitivinicole.
vin, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Societate
Ignat: Aș recomanda să vă gândiți înainte de a cumpăra vinuri moldovenești produse în 2021
Fluxul de știri
0