Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM a condamnat intențiile Maiei Sandu privind justiția

© Sputnik / Rodion ProcaProtest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova
Protest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Abonare
PSRM „condamnă imixtiunea și presiunea din partea regimului Maiei Sandu. Consiliul Suprem al Magistraturii nu trebuie să se transforme într-o anexă politică a PAS care promovează o politică de consolidare a puterii personale a Maiei Sandu”.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a condamnat „cu fermitate presiunea exercitată de președintele Maia Sandu și partidul său de buzunar PAS asupra sistemului judecătoresc din Republica Moldova”.
„Amintim Maiei Sandu că, în conformitate cu art. 6 din Constituție, în Republica Moldova puterea legislativă, executivă și judecătorească sunt separate și colaborează în exercitarea prerogativelor ce le revin conform Constituției. Principiul separării puterilor în stat este principiul fundamental al oricărui stat democratic și de drept”, se arată într-un comunicat al PSRM.
Socialiștii mai notează că formațiunea lor „condamnă imixtiunea și presiunea din partea regimului Maiei Sandu. Consiliul Suprem al Magistraturii nu trebuie să se transforme într-o anexă politică a PAS care promovează o politică de consolidare a puterii personale a Maiei Sandu”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Politică
Sandu e categorică: noul CSM va fi format indiferent de ce vor decide judecătorii
Fluxul de știri
0