Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDCM a condamnat declarațiile Maiei Sandu în adresa judecătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariCSM
CSM - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PDCM anunță că va sesiza grupul de experți al CoE cu privire la "tentativele PAS de a captura justiția și de a constitui un Consiliu Superior al Magistraturii contrar Constituției, avizelor Comisiei de la Veneția și hotărârii CEDO pe cauza Catană.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a condamnat „declarațiile imorale și descalificante ale Președintelui Republicii Moldova la adresa corpului de judecători”.
„PDCM anunță că va sesiza grupul de experți al CoE cu privire la "tentativele PAS de a captura justiția și de a constitui un Consiliu Superior al Magistraturii contrar Constituției, avizelor Comisiei de la Veneția și hotărârii CEDO pe cauza Catană c. Republicii Moldova, urmare a recomandărilor și deciziilor CSS privind constituirea unui Consiliu Superior al Magistraturii format doar din 6 membri non-judecători și un judecător(Nina Cernat) al cărui mandat de membru este expirat", este menționat într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al formațiunii.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Politică
Sandu e categorică: noul CSM va fi format indiferent de ce vor decide judecătorii
Fluxul de știri
0