Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nivelul de trai în Marea Britanie a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țara urmează să evite o recesiune, dar britanicii se confruntă cu cele mai mari taxe de la cel de-al Doilea Război Mondial, arată un raport oficial.
BUCUREŞTI, 18 mart – Sputnik. Britanicii se confruntă cu cea mai mare scădere a nivelului de trai de când au început înregistrările în anii '50, precum şi cu cele mai mari taxe de la al Doilea Război Mondial, pe măsură ce economia se apropie de un impas în acest an, a raportat miercuri Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetară (OBR).
Conform raportului, venitul real disponibil pe gospodărie, o măsură a nivelului real de trai, va scădea cu 5,7% în anii financiari 2022-2023 și 2023-2024.
„Deși este o scădere cu 1,4 puncte procentuale faţă de previziunile din noiembrie, aceasta ar fi totuşi cea mai mare scădere pe parcursul a doi ani de când au început înregistrările în 1956-57”, se arată în raport, citat de RT.
Creșterea prețurilor la energie și ale bunurilor de consum a declanșat inflația, care se află în prezent peste salariile nominale și a dus la o scădere istorică a veniturilor disponibile, a menţionat OBR, adăugând că „acest lucru înseamnă că nivelul de trai real este cu 0,4% mai mic decât nivelul dinainte de pandemie”.
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Societate
Legi distopice în Marea Britanie: rugăciunea, incriminată
Potrivit prognozei, nivelul de trai nu va reveni la nivelul dinainte de pandemie până în 2028, iar povara fiscală rămâne cea mai mare de la cel de-al Doilea Război Mondial.
Marea Britanie „va continua să asiste la o povară fiscală care va atinge un maxim postbelic de 37,7% din PIB, estimat în prognoza pentru 2027-2028, inclusiv cel mai mare raport între încasările fiscale corporative și PIB de la introducerea impozitului în 1965”, a menţionat agenţia.
Se aşteaptă ca economia britanică să se contracteze cu 0,2% în acest an, în ciuda afirmațiilor guvernului potrivit cărora țara va evita o recesiune.
Fluxul de știri
0