Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Dabija promite: până la finele anului RM o să aibă strategie de dezvoltare a transportului

© Sputnik / Rodion ProcaLilia Dabija
Lilia Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2023
Abonare
La definitivarea documentului ar urma să participe Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, Agenția Națională Transport Auto, Agenția Navală, Autoritatea Aeronautică Civilă, Agenția Feroviară, Agenția pentru Supraveghere Tehnică, Î.S. Calea Ferată din Moldova.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a declarat joi într-o conferință de presă că domeniul transportului și infrastructurii de transport, în următorii 7 ani, se va dezvolta în baza Strategiei de Mobilitate, care stabilește politica Guvernului pentru dezvoltarea unui sistem de transport accesibil, durabil, interoperabil și sigur, în corespundere cu prevederile Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. Detalii despre prezentarea strategiei oferă serviciul de presă al ministerului de resort.
„Scopul nostru este să asigurăm dezvoltarea durabilă a sectorului de transport și a unui management eficient al domeniului. În acest sens, ne propunem să eficientizăm transportul de pasageri și marfă, să îmbunătățim infrastructura și conectivitatea rețelei strategice de transport a țării noastre la rețelele de transport internaționale, în special, rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T)”, a declarat Lilia Dabija.
Potrivit ministrului, criteriile cărora urmează să corespundă sistemul de transport către anul 2030 sunt următoarele:
transport accesibil, durabil, interoperabil și sigur
dezvoltarea durabilă a infrastructuri sigure și de înaltă calitate;
consolidarea cadrului normativ și instituțional și fortificarea capacităților;
asigurarea mobilității persoanelor și bunurilor în cele mai bune condiții sociale și de siguranță
accelerarea digitalizării sistemelor de transport;
trecerea la modele de transport prietenos mediului.
Strategia de mobilitate urmează să fie definitivată până la finele trimestrului III al anului curent, susține serviciul de presă al ministerului de resort. La definitivarea documentului ar urma să participe Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, Agenția Națională Transport Auto, Agenția Navală, Autoritatea Aeronautică Civilă, Agenția Feroviară, Agenția pentru Supraveghere Tehnică, Î.S. Calea Ferată din Moldova.
Ziua Recunoștinței și Comemorării - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Politică
SUA și România se angajează să susțină conducerea actuală a Republicii Moldova
Fluxul de știri
0