Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: UE vrea „prăbușirea economiei rusești”, dar inflația la ei este uriaşă

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țările din Zona Euro încearcă să-i convingă pe toți că economia Rusiei va ajunge în curând în colaps, dar inflația la ei acasă este mai mare decât în Rusia, a spus Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik, Doina Crainic. În martie, inflația în Rusia va fi mai mică decât cea înregistrată în țările din Zona Euro, care „așteaptă constant prăbușirea economiei rusești”, a declarat preşedintele Vladimir Putin la congresul Uniunii industriașilor și antreprenorilor din Rusia.
În această privință, președintele rus a citat cuvintele scriitorului american Mark Twain:
„Un faimos scriitor american a spus cândva că zvonurile despre moartea sa au fost foarte exagerate. Același lucru este valabil și pentru economia noastră”, a spus preşedintele rus.
Putin a explicat că dificultăţile din vară au fost legate de introducerea sancțiunilor, dar, din iulie, Rusia a înregistrat o creștere economică.
Liderul rus a vorbit despre prognozele experților în economie, conform cărora „până la sfârșitul lunii martie, inflația va fi mai mică de 4% sau 5%.
Anul trecut, autoritățile țărilor occidentale au determinat mai multe companii să părăsească teritoriul rus, avertizând cu privire la deficitul care ar fi urmat, dar „viața s-a desfăşurat altfel”, a declarat președintele rus.
„Liderii lor au ajuns în punctul de a recomanda cetățenilor lor să opteze pentru napi în loc să mănânce salată și roșii. Napii sunt un produs bun, dar, pentru a-i avea, va trebui să apeleze [la noi], pentru că, în ceea ce privește recolta, am depășit în mare măsură indicatorii la dispoziția vecinilor noștri europeni”, a mai spus Vladimir Putin.
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Internațional
Zimbabwe este pregătită să se alăture BRICS
Fluxul de știri
0