Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa a anunțat vizita lui Xi Jinping la Moscova pentru săptămâna viitoare

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Accesați arhiva multimediaНовый состав ПК Политбюро КПК
Новый состав ПК Политбюро КПК - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Abonare
Reuters a relatat că Xi Jinping plănuiește să viziteze Moscova săptămâna viitoare.
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Președintele chinez Xi Jinping plănuiește să viziteze Moscova săptămâna viitoare, a informat Reuters, citând surse avizate.
Potrivit agenției, Xi Jinping intenționează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin, dar nu au fost date încă alte detalii.
Putin și-a invitat omologul chinez la Moscova în timpul discuțiilor prin videoconferință de la sfârșitul anului trecut. Potrivit liderului rus, aceasta va demonstra lumii puterea legăturilor ruso-chineze și va deveni principalul eveniment politic al anului în relațiile bilaterale.
Săptămâna trecută, deputații Congresului Național al Poporului l-au reales în unanimitate pe Xi Jinping în funcția de președinte al Republicii Populare Chineze. Astfel, el a devenit primul lider chinez din istorie care a fost ales pentru un al treilea mandat.
Putin l-a felicitat pe Xi Jinping, subliniind că Rusia apreciază foarte mult contribuția sa personală la consolidarea parteneriatului cuprinzător dintre cele două țări.
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Internațional
Xi Jinping a anunțat mare renaștere a națiunii chineze
Fluxul de știri
0