Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping a anunțat mare renaștere a națiunii chineze

© AP Photo / Andy WongXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Abonare
Xi Jinping a spus că marea renaștere a națiunii chineze un proces ireversibil
Poporul chinez a devenit stăpân pe propriul destin, iar marea renaștere a națiunii chineze a devenit deja un proces istoric ireversibil, a declarat luni președintele chinez Xi Jinping.
"Națiunea chineză a făcut un salt uriaș de la a se pune pe picioare și a se îmbogăți la a se întări. Marea renaștere a națiunii chineze a devenit un proces istoric ireversibil", a spus Xi Jinping într-un discurs la ședința de închidere a primei sesiuni a Congresului Național al Poporului (NPC), de legislatura a 14-a.
Potrivit acestuia, după formarea sa, Partidul Comunist Chinez a consolidat puternic și i-a îndrumat pe reprezentanții tuturor naționalităților și grupurilor etnice.
„După o sută de ani de luptă, umilința poporului a fost spălată, iar poporul chinez a devenit stăpân pe propria soartă”, a subliniat liderul chinez.
Prima sesiune a celui de-a 14-ea legislații a Congresului Național al Poporului s-a deschis pe 5 martie la Marea Sală a Poporului din Beijing și se încheie luni. La sesiune au participat circa 3 mii de delegați din toată țara. Pe parcursul săptămânii trecute, aceștia au audiat și aprobat o serie de documente care definesc planul de dezvoltare al țării pentru anul viitor și, de asemenea, au ales conducerea țării, inclusiv președintele Republicii Populare Chineze, noul premier al Consiliului de Stat și ministrul Apărării.
Fluxul de știri
0