Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful IGP Cernăuțeanu a vorbit la un briefing despre o tentativă de destabilizări în masă

© Sputnik / Rodion ProcaViorel Cernăuțeanu printre polițiști la un miting de protest al opoziției
Viorel Cernăuțeanu printre polițiști la un miting de protest al opoziției - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2023
Abonare
Potrivit lui Cernăuțeanu, în Moldova ar fi venit o persoană din Federația Rusă care ar fi organizat instruirea altor persoane care armau să practice acțiuni de provocare a destabilizărilor în masă.
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a ieșit duminică în fața presei cu o amplă informație despre un grup mare de persoane care ar fi pus la cale destabilizări la mitingul de azi anunțat de mișcarea „Pentru Popor”.
Potrivit lui Cernăuțeanu, în Moldova ar fi venit o persoană din Federația Rusă care ar fi organizat instruirea altor persoane care armau să practice acțiuni de provocare a destabilizărilor în masă.
În cadul briefingului lui Cernăuțeanu a fost demonstrat și un film în care personajele vizate de ancheta forțelor de ordine pun la cale exact ceea ce afirmase Cernăuțeanu. Atâta doar că aproape niciun dialog nu se aude destul de clar, încât cel care îl ascultă să ajungă la aceleași concluzii, asupra cărora a insistat șeful IGP. Poate că sunetul din înregistrările Poliției e mult mai bun și mai clar decât ceea ce a fost difuzat în fața presei! Nu-i exclus.
De asemenea, Cernăuțeanu a declarat că oamenii care vin la protestele mișcării „Pentru Popor” sunt „carne de tun”.
Pe una dintre jurnalistele care a pus mai multe întrebări de precizare în legătură cu cele afirmate la briefingul de azi, întrebări care îl deranjau vădit pe Cernăuțeanu, el a etichetat-o drept membru al unuia dintre partidele de opoziție. La precizarea că ea este, de fapt, jurnalist, nu politician, Cernăuțeanu a răspuns că ea „se poate adresa în judecată”.
Oamenii care puneau la cale destabilizările în masă despre care a vorbit Cernăuțeanu, potrivit lui, sunt legate cu grupul „Vagner”, cu unii lideri de opoziție din Moldova. El a spus că acest lucru urmează să fie demonstrat.
Cordon de polițiști în fața protestatarilor - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2023
Politică
Mișcarea „Pentru Popor”: PAS a dat indicații să fie zădărnicit protestul de duminică
Fluxul de știri
0