Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mișcarea „Pentru Popor”: PAS a dat indicații să fie zădărnicit protestul de duminică

© Sputnik / Rodion ProcaCordon de polițiști în fața protestatarilor
Cordon de polițiști în fața protestatarilor - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2023
Abonare
Mișcarea „Pentru Popor acuză PAS că ar fi dat indicații să fie zădărnicit protestul de duminică de către reprezentanții unor organe de forță.
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Mișcarea pentru Popor acuză guvernarea PAS că ar fi dat indicații poliției și Serviciului de Informații și Securitate să zădărnicească organizarea protestului programat pentru duminică, 12 martie
„Poliția și reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate sună și amenință cetățenii cu dosare penale și arestări, dacă vor participa la acțiunea pașnică de mâine”, susțin organizatorii protestului.
Potrivit liderilor Mișcării, astfel de cazuri sunt înregistrate aproape în fiecare raion din țară. În multe cazuri se spune că ar suna personal șeful Inspectoratului de Poliție din raion.
„Calificăm aceste acțiuni ale regimului ca crimă față de dreptul universal al cetățenilor la protest, infracțiune față de dreptul la libera deplasare și încălcarea dreptului la exprimarea liberă a opțiunii”, au declarat liderii mișcării.
Protest contra guvernării PAS - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2023
Politică
Poliția susține că la protestul de duminică ar putea avea loc provocări
Fluxul de știri
0