Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ana Revenco a făcut o declarație după protestele de duminică, 12 martie

© Sputnik / Rodion ProcaAna Revenco la tribună
Ana Revenco la tribună - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2023
Abonare
MAI a publicat pe pagina sa de internet o declarație a ministrului Ana Revenco, dedicată protestelor de azi. O declarație plină de insinuări și amenințări la adresa protestatarilor, fără trimitere la probe pertinente. Publicăm textul integral al acestei declarații.
„Stimați cetățeni,
Turbulențele care au loc în aceste zile pe teritoriul țării noastre urmăresc să zdruncine democrația și stabilitatea Republicii Moldova.
Sistemul afacerilor interne apără cu fermitate cetățenii, ordinea de drept și democrația pe care am construit-o timp de peste 30 de ani.
Față de turbulențele manifestate astăzi, precizez că MAI nu va admite ca infractorii și trădătorii să ascundă violențele sub umbrela dreptului la protest, a permisivității legale de a fi reprezentant în Parlament sau în fruntea unor APL-uri.
Vocea poporului nu înseamnă violență și trădare de țară!
Cei care încalcă legea sub orice pretext, să se aștepte să răspundă în fața organelor de anchetă.
Toți cei care au adus violențe asupra civililor aflați pe străzi astăzi, cât și asupra organelor de aplicare a legii figurează acum în dovezile adunate de Poliția Națională.
Trădătorilor de țară le transmit avertismentul că în curând vor sta în fața judecății, oricât de mulți bani și ajutor ar primi pentru a ne distruge tara.
Trădarea de țară este cea mai odioasă manifestare a unui om care s-a născut în țara noastră, este cetățean al Republicii Moldova, trăiește aici.
Dragi cetățeni, știu ca voi înțelegeți care sunt jocurile și interesele celor care vor să ne distrugă țara. Vă asigur că, așa cum am fost la datorie acum 31 de ani pentru apărarea patriei, la fel suntem și azi. Ministerul pe care-l conduc păstrează stabilitatea în țară și nu va permite destabilizări care să pună în pericol siguranța oamenilor noștri.
Ana Revenco
Ministrul Afacerilor Interne”
Poliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului, imagine din arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2023
Politică
Țîrdea: Pe cei cu flaguri LGBT îi păzesc, pe cei cu icoane îi interzic
Fluxul de știri
0