Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA anunță subvenții în avans pentru agricultori

© Sputnik / Mihai CarausAgricultură
Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agricultorii moldoveni pot beneficia de subvenții în avans pentru proiectele investiționale privind lucrările de îmbunătățiri funciare, ameliorarea și protecția solului.
CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru proiectele investiționale privind lucrările de îmbunătățiri funciare, ameliorarea și protecția solului, a anunțat serviciul de presă al acestei instituții.
„În scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol, începând cu 10 martie curent până la 21 aprilie 2023, se desfășoară procesul de depunere a cererilor de solicitare a finanţărilor pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare”, este menționat într-un comunicat al MAIA.
Deținătorii de terenuri pot obține suport din partea statului pentru următoarele măsuri:
Prevenirea și combaterea eroziunii solului;
Ameliorarea chimică a solurilor;
Conservarea și sporirea fertilității solurilor.
Dosarul de solicitare a subvenţiei în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din aria în care solicitantul va efectua investiţia.
Recoltarea cerealelor - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Economie
Agicultorii români, falimentați de cei ucraineni?
Fluxul de știri
0